La biblioteca del Jovellanos

Amb motiu de la propera festa de Sant Jordi, avui ens apropem a la biblioteca de l’escola per conèixer una mica com és, acompanyades de la Núria Puig, tutora de P5 i encarregada de la seva gestió.

La biblioteca és un lloc càlid i acollidor, gestionat amb cura, que permet als nostres fills iniciar-se en l’hàbit de la lectura, però bàsicament com diu la Núria és “Un espai per gaudir”.

La biblioteca tal i com és ara es comença a gestar el curs 2009-2010, quan es guanya el projecte “La biblioteca mediateca, centre de recursos per el desenvolupament de pràctiques lectores i habilitats emocionals”.

A partir d’aquí es defineixen 4 branques per treballar:

  1. Fomentar el gust per llegir.
  2. Tenir material per l’aprenentatge a l’aula.
  3. Llegir per aprendre.
  4. Saber moure’s per una biblioteca.

Any rere any la nostra biblioteca esdevé referent educatiu d’altres centres del municipi, que venen a veure i aprendre de la seva gestió. Hi ha passat gent diferent per contribuir-hi amb petites empremtes, com l’Encarna, en Miquel i les seves il·lustracions, les àvies jubilades que venen a explicar històries, i tantíssima altra gent a qui enviem una forta abraçada!

Parlem amb la Núria i la Iolanda (Cap d’Estudis i també implicada en el projecte des d’un principi), sobre els inicis, quan es passa de tenir un “magatzem de llibres” a una biblioteca referent, on prima la qualitat a la quantitat.

Ens presenten en Grenyetes i en Guspires: el drac i el follet que tenen cura de la biblioteca, que apropen nens i nenes a estimar les històries, els llibres, les il·lustracions, els còmics…

Ens han explicat també que tots els nens de primària fan 20 minuts de lectura a primera hora, i hi ha un dia de la setmana que el mestre llegeix un conte.

Des de P3 fins a 6é llegeixen un conte popular/clàssic al trimestre i també un àlbum il·lustrat amb o sense text.

Això sí que és incentivar la lectura!!!

Marxem amb ganes de més, de quedar-nos una nit amb en Guspires i en Grenyetes, per saber quin llibre deixaran demà als nens, si els hi agradarà…  però com no pot ser ens haurem de conformar amb unes recomanacions què ens fan per aquest St. Jordi:

  • Infantil: “Un dia diferent pel senyor Amos” de Philip C. Stead
  • Primària:
    • Cicle inicial: “Frederick”, de Leo Lionni.
    • Cicle mitjà: “Hombre luna”, de Tomi Ungerer
    • Cicle superior: “Flotante”, de David Wiesner

Aquí us deixem un petit vídeo per a que veieu la millora de la biblioteca des que es va iniciar el projecte.

Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *