Millores al c. Taxdirt

Després de la insistència de les darreres setmanes de l’AFA a l’Ajuntament, finalment aquest dilluns 16 de novembre de 2020 hem realitzat una reunió amb tècnics, gerent i consellers del Baix Guinardó per parlar sobre les mesures de pacificació del c. Taxdirt.

Les tècniques de l’Ajuntament de Barcelona, especialistes en el projecte de Protegim les escoles, ens han explicat les mesures que proposen executar al tram de carrer entre Marina i Sardenya, en la línia al que des de l’AFA havíem reclamat.

L’objectiu de les actuacions és que Taxdirt deixi de ser un carrer de pas de vehicles i es converteixi en un carrer d’estada, per les persones, per les famílies. La nova configuració donarà un caire totalment diferent a les entrades i sortides de l’escola, més agradable, amb més espai per la relació i per fer comunitat. Un gran pas endavant pel barri!

Les intervencions més destacables són:

  • L’eliminació del carril d’estacionament de vehicles, únicament a l’inici hi haurà unes places per a motos i uns aparcaments per a bicicletes.
  • La instal·lació de bancs, pilons i bolards jugables a la calçada.
  • El pintat a l’asfalt d’elements per ajudar a recalcar la prioritat dels vianants.
  • La circulació dels vehicles autoritzats (serveis i parking) realitzant un canvi de trajectòria (inicialment circularan pel costat mar de la calçada i a cotinuació ho faran pel costat muntanya).
  • Millora de la senyalització vertical tan del carrer Taxdirt com dels que hi conflueixen (Lepant i Marina).

Aixi mateix, a l’estiu del 2021 es realizarà també l’elevació a cota de vorera del pas de vianants més proper al c. Marina.

Tan des de l ‘AFA com des de la Direcció de l’escola, hem expressat que ens preocupa que els vehicles, tot i les actuacions previstes, no respectin la prohibició de circular pel carrer i que ho facin a més velocitat de la que convindria. Així mateix, hem insistit en la necessitat d’incorporar arbres o plantes en l’espai guanyat als vehicles, de col·locar més mobiliari, entre d’altres coses, per evitar l’estacionament indegut de vehicles en els espais “buits”.

Amb l’Ajuntament s’ha acordat que valorarem conjuntament la intervenció realitzada un cop enllestides les obres.

Posteriorment a la reunió, l’AFA ha enviat un escrit als tècnics amb les nostres preocupacions i adjuntant aquest document d’observacions.

Volem agrair a totes les persones que amb el seu temps i dedicació estan contribuïnt a que l’entorn de l’escola passi a ser més segur i amable. Treballant en aquesta línia aconseguirem que la nostra escola-castell es converteixi en un palau-públic, tal i com defensa laMarta Román (vegeu aquest article).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *