Fotografies guanyadores del concurs 2023

Benvolgudes famílies,

Ja tenim els vals per gastar al mercat de l’Estrella a punt per poder-los lliurar a les persones que han resultat guanyadores del concurs de fotografia de carnestoltes 2023!

Agraïm a totes les persones que hi han participat, a totes les famílies que han votat i, especialment, al mercat de l’Estrella que ha col·laborat aportant més de la meitat de l’import dels premis. Moltes gràcies!

Per al vostra informació, hem actualitzat la web de l’AFA amb el nom i curs dels alumnes de les 10 participants perquè els pugueu felicitar per les seves dots artístiques.

I ara sí, voleu saber qui són les persones guanyadores?

TERCER PREMI amb 8 vots: Y yo con estos pelos! del Luis O., pare de 4tA i 1rA.
Val de 20 euros per gastar al Mercat de l’Estrella

SEGON PREMI amb 9 vots: En Carnestoltes m’ho passo la mar de bé de Melanie V, mare de 5èC.
Val de 40 euros per gastar al Mercat de l’Estrella

PRIMER PREMI amb 14 vots: Mar de confeti de la Natàlia E., mare de I4A.
Val de 60 euros per gastar al Mercat de l’Estrella

Moltes felicitats artistes!! La comissió de festes es posarà en contacte amb vosaltres per fer-vos el lliurament dels premis.

Comissió de festes

Les dones que ens envolten

Benvolgudes famílies,

Sabíeu que cada cop hi ha més equipaments i noms de carrers que tenen nom de dona? Coneixeu qui son i per què són importants en la història de Barcelona?

Des de la comissió de gènere de l’AFA escola de les Aigües hem volgut aprendre una mica més sobre aquestes dones que donen nom a instituts adscrits a l’escola, la biblioteca de barri i diversos carrers, jardins i places del Districte. Us compartim la informació que hem recopilat:

          

Per altra banda, us recordem que demà dimecres 8M a les 16h30 podreu deixar les vostres reflexions a l’urna que posarem a la sortida de l’escola de Taxdirt i que al vespre compartirem a la trobada i sopar del dia de la Dona.

Per les persones que vulguin dir la seva opinió i no assisteixin a l’escola, us oferim la possibilitat de deixar el vostre missatge a través d’aquesta web:

Us esperem a la trobada i que tingueu molt bon dia de la dona!

Comissió de gènere i comissió de festes

Fotografies presentades al concurs de carnestoltes 2023

Benvolgudes famílies,

Aquí podeu veure les fotografies presentades al concurs de fotografia de carnestoltes ordenades pel seu títol. Recordeu que els dies 14, 15 i 16 de març podreu votar les fotografies a través del missatge que us enviarem via Dinantia. Moltes gràcies a totes les persones que hi han participat!!

 • A la conquesta, de la Lluïsa mare de I3A
 • Confeti per sempre, de la Claudia mare de 2nA
 • Confeti, del Joan pare de 1rB
 • De camí a la sauna, del Luis pare de 4tA i 1rA
 • Divertir-se en família és increïble! de Melanie de 5èC
 • En aquest món cabem tots, de la Nora mare de 4tB
 • En Carnestoltes m’ho passo la mar de bé, de la Melanie de 5èC
 • Jugant a ser peixos, de la Quivi mare de I4
 • La combinación perfecta en un dia de pelis, de la Sandra de 5èC
 • La xarxa, de la Natàlia mare de I4A
 • L’alegria es comparteix, de la Melanie de 5èC
 • Lo mas dulce del cine, de la Sandra de 5èC
 • Mar de confeti, de la Natàlia mare de I4A
 • Mirades atentes, de l’Anna mare de 2nB (fotografia exclosa del concurs)
 • No a l’extinció de la fauna marina, de la Nora mare de 4tB
 • On és el nadó? del Luis pare de 4tA i 1rA
 • Pez come Buzo, de la Claudia mare de 2nA
 • Pirata berenant, de la Lluïsa mare de I3A
 • Pirata camuflat, de la Lluïsa mare de I3A
 • Som les Aigües, del Joan pare de 1rB
 • Tritón y Tiburón, de la Claudia mare de 2nA
 • Un extinto en el 2023, de la Nora mare de 4tB
 • Visca la festa, de la Quivi mare de I4
 • Y yo con estos pelos, del Luis pare de 4tA i 1rA

Comissió de festes

Trobada i sopar del dia de la dona

Benvolgudes famílies,

Aquest any a l’AFA volem celebrar el 8-M, Dia Internacional de la Dona. Volem crear un espai de trobada per compartir inquietuds, conèixer-nos, reflexionar sobre els reptes que enfronta la dona en els nostres dies, i per sobre de tot, enfortir els lligams i passar una bona estona!

 • Quan? dimecres 8 de març, a partir de les 19h30 i fins a les 22h
 • On? al menjador de l’escola, entrant per Sardenya
 • Qui?  dones de la comunitat educativa de l’Escola de les Aigües o qualsevol persona adulta de l’escola que s’hi vulgui sumar (sense infants).
 • Què farem? intercanviar idees, reflexionar, conèixer-nos,…
 • Què cal portar? sopar de carmanyola, plats, gots i coberts (cadascú porta alguna cosa de menjar per compartir)

Per totes les persones que tingueu coses a dir però que no us sigui possible anar a la trobada, a la sortida de l’escola per Taxdirt del mateix 8M habilitarem una urna de color lila que us convidem a omplir amb totes aquelles reflexions, sentiments i inquietuds que vulgueu compartir incorporant una mirada feminista; pensaments, desitjos que podrem posar en comú a la trobada de la nit per construir totes plegades un missatge reivindicatiu que serveixi de punt de partida per a incorporar una nova mirada envers el rol de la dona a la nostra societat actual i, en particular, en el món de l’educació.

JUNTES SOM MÉS FORTES 
Us hi esperem!!

Comissió de festes i comissió de gènere

Pagament quota de l’AFA via bizum

Benvolgudes famílies,

Us recordem que per tot l’alumnat inscrit a les extraescolars de l’escola (gestionades per SomValors o la d’anglès) cal que estiguin al corrent de pagament de la quota de l’AFA d’aquest curs (25 euros per alumne). Així mateix, animem a les famílies que no s’hagin associat a encara, a fer-ho!! Com més serem, més coses podrem fer!

Enguany tenim la novetat de poder fer el pagament via bizum!! Només cal que des de l’aplicació de bizum del vostre banc seleccioneu l’opció de “Donar a una ONG” de dins del menú d’Operacions i indiqueu el codi de l’ONG: 07041. Sortirà un text confirmant que el codi correspon a “Afa de LEscola de Les Aigues”. Aleshores procediu com ho acostumeu a fer per realitzar pagaments, introduint l’import que correspongui (25 euros per alumne) i el codi de firma.

Com que no dona l’opció d’introduir el nom de l’alumne, seria convenient que ens enviéssiu un correu a info@afaescoladelesaigues.org confirmant que heu realitzat el pagament i amb el nom, cognoms i curs de l’infant.

Evidentment, ho podeu seguir fent com sempre, realitzant una transferència bancària al compte corrent de l’AFA: IBAN ES97 3025 0018 9114 0001 3655 indicant al conccepte el nom, cognoms i curs de l’infant i enviant-nos el justificant al correu info@afaescoladelesaigues.org.

Junta de l’AFA

 

Rues de carnestoltes

Benvolgudes famílies,

Aquest cap de setmana ha sigut tot una disbauxa! Divendres, després de la festa de carnestoltes de l’escola , la rua per l’entorn de l’escola i dissabte la rua de camp de’n Grassot! Us compartim un vídeo del divendres i algunes fotos del dissabte!

Moltes gràcies a les famílies que hi vau participar!

Us recordem que fins al dia 3 de març podeu presentar fotografies pel concurs a través del correu festes@afaescoladelesaigues.org. En aquest enllaç en teniu més informació.

Comissió de festes

Concurs de fotografies de carnestoltes 2023

Benvolgudes famílies,

Un any més, us animem a participar la concurs de fotografies de carnestoltes. Enguany el jurat serem les famílies de l’escola, que farem les votacions a través del Dinantia.

Les fotos hauran de ser de durant alguna d’aquestes dues activitats:

 • Rua del divendres 17 de febrer organitzada per l’AFA escola de les Aigües
 • Rua del dissabte 18 de feber del camp de’n Grassot

Pels premis, gràcies a les gestions de l’AFA, aquest any comptem amb la participació del Mercat de l’Estrella que col·laborarà amb el concurs aportant més de la meitat de l’import dels premis. Els regals consistiran en vals de regal per gastar al propi mercat:

 • 1r premi: val pel valor de 60 euros per gastar al mercat de l’Estrella
 • 2n premi: val pel valor de 40 euros per gastar al mercat de l’Estrella
 • 3r premi: val pel valor de 20 euros per gastar al mercat de l’Estrella

En aquest enllaç podeu consultar les bases del concurs on s’explica com ho podeu fer per participar-hi. Qualsevol dubte ens podeu escriure a festes@afaescoladelesaigues.org.

En aquest enllaç podeu consultar les fotografies premiades del curs passat.

Animeu-vos a participar a totes aquestes propostes i que tingueu molt bona setmana de disbauxa!!!

Comissió de festes de l’AFA escola de les Aigües

Divendres 17: Rua al voltant de l’escola

Benvolgudes famílies,

Aquest divendres 17 de febrer, després de la celebració de carnestoltes de l’escola, farem una rua per les voreres del c. Sardenya, Trav. de Gràcia i c. Marina.

La comissió de festes portarà l’altaveu amb música, però estaria molt bé si també porteu instruments, timbals, xiulets o el que tingueu per fer una mica de música, gresca i xerinol·la!

Comissió de festes

Rua carnestoltes camp de’n Grassot

Benvolgudes famílies,

El dissabte 18 de febrer l’AFA participarem en la Rua de Carnestoltes del Camp d’en Grassot. Ens trobarem a les 16h45 a la plaça de la Sedeta, davant del bar.  Al final de la rua, hi haurà una xocolatada a la mateixa plaça.

Aquest any, volem endinsar-nos en el que som: Les Aigües, i que les nostres disfresses estiguin relacionades amb el fons marí. Volem aprofitar per posar el focus sobre la problemàtica que afecta els mars i oceans: la contaminació i els residus que afecten l’ecosistema marí.  Per això, us invitem a venir amb una disfressa d’animal marí o d’oficis relacionats amb el mar (peixos 🐟, pops 🐙, algues, sirenes 🧜‍♀️, mariner@s 🚣🏼‍♀️, bussejador@s , activistes 📣,…)

Us animem a utilitzar material reciclat o reaprofitat ♻️ per a elaborar les disfresses! Aquí en teniu algun exemple del fons marí i de la seva contaminació:

  

Us compartim aquest vídeo del InfoK que ajuda a sensibilitzar-nos sobre la necessitat de reduir els plàstics als nostres mars, perquè el pugueu veure i comentar en família.
https://www.ccma.cat/tv3/sx3/el-problema-dels-plastics-al-mar/video/5707028/

El divendres passat ja vam començar a preparar la pancarta per la rua!

Comissió de festes de l’AFA escola de les Aigües