Berenar noves famílies 29 de setembre

Benvolgudes famílies d’I3 i noves famílies de l’escola.

El divendres 29 de setembre farem un berenar per als infants a les 16h30 a la terrassa d’infantil per donar-vos la benvinguda a l’Escola de les Aigües.

L’objectiu de la trobada és conèixer les famílies que enguany han començat a l’escola mentre us presentem l’AFA i les seves comissions.

Hi haurà fruita per berenar per als infants i us recordem que no estarà permesa la ingesta d’altres aliments dins del recinte escolar, ja que hi ha infants que poden tenir al·lèrgies.

Us hi esperem!

Comissió de festes

Aprender catalán / Learning catalan Sep’2023

Benvolgudes famílies,

1) CLASES DE CATALÁN EN LA ESCUELA

 • Español: El lunes 18 de septiembre retomaremos las clases gratuitas de catalán que organiza el AFA en la Escola de les Aigües para familiares de alumnos y alumnas de la escuela. Serán los lunes de 15h30 a 16h30 a la sala de profesores (entrando por la puerta de la calle Sardenya).
  Las clases las impartirá Eduard, un abuelo de infantil con mucha experiencia en la docencia del catalán y con muchas ganas de que más familias puedan entender y hablar el catalán.
  Para cualquier otra aclaración al respecto, podéis escribirnos: comunicacio.afaaigues@gmail.com o contactar con Anna, madre de 3oB, a través de la persona delegada de vuestra clase.
 • English: On Monday September 18 we will resume the free Catalan classes organized by the AFA at the Escola de les Aigües  for parents of students of the school. They will be on Mondays  from  3:30 p.m. to 4:30 p.m. in the teachers’ room (entering through the door of Sardenya Street).
  The classes will be taught by Eduard, a grandfather with a lot of experience in teaching Catalan and really motivated to help families to understand and speak Catalan.
  For any questions, write to comunicacio.afaaigues@gmail.com or contact Anna, mother of 3oB, through the delegate of your class.

2) CURSOS  DEL “CONSORCI PER LA NORMALITZACIÓ LINGÜSTICA” 

Comissió de comunicació

Benvinguda al curs 2023/2024

Benvolgudes famílies!

Us donem la benvinguda a aquest nou curs 2023-2024, especialment a les noves famílies que s’han incorporat enguany a l’escola!

QUOTA DE L’AFA

L’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) som totes aquelles famílies que volem fer un pas endavant en la nostra implicació en l’escola i en l’educació dels nostres fills i filles, col•laborant i participant en la mesura de les nostres possibilitats. Us convidem a formar-ne part!

La quota anual permet participar directament en l’AFA, accedir a les activitats extraescolars i al casal d’estiu i ajuda a finançar les diferents activitats festives i lúdiques que l’AFA promou. Aquest curs és de 25€ per alumne i el podeu abonar:

a) Fent un transferència al número IBAN ES97 3025 0018 9114 0001 3655 de la Caixa d’enginyers indicant nom, cognoms i curs de l’infant.

b) A través de bizum, seleccionant l’opció de “Donar a una ONG” de dins del menú d’Operacions i indicant el codi de l’ONG: 07041 i confirmant que correspon a l’“Afa de LEscola de Les Aigues”.

Un cop realitzat el pagament, enviar un correu a info@afaescoladelesaigues.org confirmant que heu realitzat el pagament i indicant el nom, cognoms i curs de l’infant.

PRIMERA JUNTA DE L’AFA

Us convidem a participar a la primera Junta de l’AFA el dimecres 20 de setembre a les 19h30, a la Sala de mestres. En aquest enllaç podeu consultar la convocatòria.

ASSEMBLEA

Us convoquem a l’assemblea de l’AFA que tindrà lloc el dijous 5 d’octubre a les 18h30 a la sala de mestres. Més endavant us farem arribar l’ordre del dia.

CORREUS DE CONTACTE

Recordeu que per tractar temes de l’AFA us podeu dirigir al correu electrònic: info@afaescoladelesaigues.org o als que tenen habilitats les diferents comissions.

Si us plau, NO respongueu els correus que enviem via Dinantia perquè és una adreça des de la qual només enviem els comunicats.

CALENDARI

Hem actualitzat el calendari de la web de l’AFA amb les activitats que ja tenim programades i també amb el calendari escolar.

Per tenir-lo sempre a mà, us podeu sincronitzar el calendari a través del següent enllaç: https://calendar.google.com/calendar?cid=Y29tdW5pY2FjaW8uYWZhYWlndWVzQGdtYWlsLmNvbQ

Moltes gràcies com sempre!!!

Molt bon curs a totes!
Junta de l’AFA de l’escola de les Aigües

Comiat del curs

Avui acabem el curs 2022/23, un curs on des de l’AFA hem procurat seguir treballant per millorar l’escola i la relació entre els que formem part de la comunitat educativa. Enguany hem aprofitat per impulsar diverses novetats que confiem que podrem seguir tirar endavant en el curs proper:

 • la festa verda, on ens vam conscienciar de la importància de reduir, reutilitzar, recuperar, reciclar i reparar.
 • les jornades de proves de les extraescolars, on durant dues tardes els infants van poder tastar les activitats que Valors ofereix.
 • les classes de català per persones adultes i promoure els cursoss que es fan en altres centres.
 • la possibilitat de dinar els divendres a l’escola i conèixer de primera mà el menjador i l’espai de migdia.
 • la trobada i sopar del dia de la dona on vam poder compartir inquietuds i reflexionar sobre els reptes que enfronta la dona en els nostres dies.
 • el vídeo divulgatiu de la transformació del pati de l’escola i la col·laboració en l’organització de la festa d’inauguració del pati.
 • l’estudi de les millores de sostenibilitat que es podrien realitzar a l’edifici i de la possibilitat d’instal·lar un aparcament de patinets i bicis.
 • la possibilitat de fer el pagament de la quota de l’AFA via bizum.

A part de seguir amb la feina que ja venien fent els darrers cursos les comissions:

 • Extraescolars: proposant millores i supervisant la gestió de Valors (extraescolars, jornada intensiva i casals) i de les activitats d’anglès i natació i donant suport en l’organització de la festa fi de curs.
 • Festes: organitzant la festa de benvinguda, els sopars de germanor, posant el guarnit de Nadal i fent les fotografies amb la cartera reial, rues de Carnestoltes i concurs de fotografia, l’intercanvi de llibres de sant Jordi,…
 • Comunicació: actualitzant els missatges de xarxes, web de l’AFA, enviant els comunicats de Dinantia i els missatges entre grups de delegades. També, col·laborant amb les portes obertes de l’escola i en altres xerrades fora de l’escola.
 • Subvencions: presentant projectes per guanyar fons per subvencionar les activitats que organitzem.
 • Junta directiva: mantenint relacions amb l’escola i altres institucions per coordinar-nos i realitzar les peticions oportunes, portant la gestió econòmica i documental de l’associació, participant en cursos i jornades,…
 • Verda: fent el seguiment de les obres del pati de l’estiu i vetllant pel manteniment del pati i conscienciant l’alumnat de la importància de cuidar-lo.
 • Menjador: recollint les opinions de les famílies i impulsant millores en el servei de migdia.
 • Gènere: compartint informació de barcelonines que han fet història.
 • Camí escolar: vetllant pel tancament de la circulació del carrer Taxdirt, proposant millores a l’Ajuntament i compartint les obres de millora dels entorns escolars.

I moltes coses més que segur que ara no recordem!

Tot plegat no seria possible sense la implicació de qui formem la junta i les diferents comissions i de moltes altres famílies que hi donen suport. Confiem que pel curs vinent puguem comptar amb moltes més persones per poder repartir-nos més les tasques i pensar-ne de noves! Animeu-vos a col·laborar amb l’AFA activament!

Que passeu molt bon estiu!

La junta de l’AFA

Extraescolar de natació a Dinamis

Benvolgudes famílies,

Us adjuntem la informació de l’extraescolar de natació que s’oferirà al centre esportiu DINAMIS el curs vinent (2023/24).  Com en aquest curs, la gestió de l’extraescolar es fa directament al centre esportiu i els grups seran oberts a altres alumnes de fora de l’escola.

LOCALITZACIÓ:

Centre Esportiu DINAMIS  – ESCOLA PALCAM
c/Travessera de Gràcia, 419 (entre Padilla i Castillejos)

HORARIS:

 • Infantil I3 i I4: DIMARTS de 17:00 a 18:00
 • Infantil I4 i I5: DIMARTS i/o DIJOUS de 17:00 a 18:00
 • Primària 1r a 6è:  DILLUNS i/o  DIMECRES de 17:00 a 18:00h

CALENDARI:

 • Inici activitats PRIMÀRIA: 18/09/2023
 • Inici activitats INFANTIL: 25/09/2023

L’oferta d’activitats s’adapta sempre al calendari escolar.

QUOTES:

 • 1 dia a la setmana: 95 € per trimestre
 • 2 dies a la setmana: 178 €  per trimestre

Els pagaments es realitzaran trimestralment per domiciliació bancària. Els rebuts es carregaran els mesos d’octubre, gener i abril.

La quota trimestral és obligatòria encara que l’alumne es doni de baixa de l’activitat abans de finalitzar el trimestre.

L’assegurança està inclosa en la quota trimestral.

INSCRIPCIONS:

Caldrà omplir el següent formulari d’inscripció: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecvY16RJ8cN2fEd-gcOfwIF9EanyRviowi1LKSVlwxlBFsyA/viewform

Inscripcions obertes fins divendres 1/9/2023. Les places són limitades.

Es reserva el dret de suprimir els grups que no reuneixin condicions mínimes quant a nombre d’alumnes matriculats.  

CONTACTE:

Jaume Arija de Dios
Correu: jarija@dinamis.es
Telèfon: 93.455.59.14

Comissió d’extraescolars de l’AFA

Aprender catalán / Learning catalan

Benvolgudes famílies,

Us compartim informació sobre diferents cursos per aprendre català per persones adultes:

1) CURSOS INTENSIVOS JULIO CPNL

2) CURSOS CFA GUINARDÓ

Hoy han empezado las preinscripciones para los cursos de catalán de la CFA Guinardó (Centre de formació de persones adultes), en avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, 78.

Se ofrecen los siguientes cursos:

Català 1Dirigido a personas sin ningún conocimiento de la lengua catalana o con un nivel inicial. Centrado en alcanzar las competencias comunicativas básicas.

 • Lunes, miércoles y jueves de 16h00 a 18h00 de septiembre a enero.
 • Lunes, miércoles y jueves de 16h00 a 18h00 de febrero a junio.
 • Lunyes y miércoles de 18h00 a 19h30 de septiembre a junio.

Català 2Dirigido a personas con nivel A1 o conocimientos equivalentes. Centrado en mejorar y ampliar las competencias comunicativas básicas

 • Martes y jueves de 19h00 a 21h00 de septiembre a junio.

Las inscripciones se realizan presencialmente en el mostrador de administración del centro, en la 2ª planta en estos horarios:

 • Martes 20 de junio de 16:00 a 19:00
 • Miércoles 21 de junio de 16:00 a 19:00
 • Jueves 22 de junio de 16:00 a 19:00
 • Viernes 23 de junio de 10:00 a 13:00
 • Lunes 26 de junio de 16:00 a 19:00
 • Martes 27 de junio de 10:00 a 13:00
 • Miércoles 28 de junio de 16:00 a 19:00

3) CLASES DE CATALÁN EN LA ESCUELA

En septiembre retomaremos las clases de catalán en la escuela. Os mandaremos más información después de las vacaciones de verano.

Comissió de comunicació

Activitat extraescolar d’anglès curs 23/24

Benvolgudes famílies,

Hem actualitzat la web de l’AFA amb la informació corresponent a l’extraescolar d’anglès que English Connection ofereix per l’alumnat de l’escola. La podeu consultar en aquest enllaç.

El proper dimecres 21 de juny de 2023 a les 18h es realitzarà una reunió informativa al propi centre de English Connection (carrer de Sant Antoni Maria Claret, 103).

Com a novetat del proper curs, les classes no es realitzaran a l’escola de les Aigües, si no que al centre d’English Connection Sagrada Família (carrer Sant Antoni Maria Claret, 103).  El personal d’English Connection recollirà els alumnes inscrits a l’escola de les Aigües i els acompanyarà al centre. Les famílies hauran de recollir els infants al centre d’English connection.

Us recordem que per participar a les activitats extraescolars, l’alumnat que no sigui soci de l’AFA , haurà de pagar 25€ en concepte de matrícula, en el compte corrent de l’AFA ( IBAN ES97 3025 0018 9114 0001 3655, indicant Nom, cognoms i curs de l’infant) o per bizum (en l’opció de “Donar a una ONG”, escollir el codi de l’ONG: 07041). Posteriorment, enviar el justificant a info@afaescoladelesaigues.org.

Aprofitem per informar-vos que la setmana vinent confiem disposar de la informació referent a l’extraescolar de piscina. També podeu consultar a la web de l’AFA la informació de les activitats extraescolars ofertes per Valors.

Comissió d’extraescolars

Festa fi de curs del dissabte 10 de juny

Benvolgudes famílies,

El dissabte 13 de juny vam celebrar la festa fi de curs on diferents grups d’extraescolars van realitzar les exhibicions de fi de curs. Moltes felicitats als infants que hi van jugar i/o actuar, sou uns cracks!! Com a agraïment per la seva participació, l’AFA els hi va regalar a cadascun d’ells un tiquet de beguda.

 

   

A més, al llarg de la festa els infants  van poder gaudir de diversos tallers (pinta cares, tatuatges Som les Aigües,…) i d’uns inflables molt divertits.

             

Us convidem a visualitzar el vídeo resum de la festa que hem penjat a instagram!

Volem agrair a l’empresa Valors la seva col·laboració en l’organització de la festa i de la barra de bar així com a les persones de l’AFA que se’n van ocupar d’encarregar els inflables i els tatuatges. Gràcies a elles vam poder gaudir de moltes activitats al llarg de la festa!

Us recordem que al llarg de la setmana es realitzaran les portes obertes d’altres extraescolars, tal i com podeu consultar en aquest article.

Comissió d’extraescolars