Reunió de menjador amb Scolarest

Benvolgudes famílies,

Us fem arribar el resum de la reunió de menjador del dimecres 26 d’octubre a les 17h on Scolarest ens va explicar el projecte i funcionament del temps del migdia. Recordem que Scolarest és l’empresa contractada per l’escola per oferir el servei del temps de migdia, i s’ocupa tant de la gestió del menjador, de l’alimentació en sí, com de la cura dels infants des de les 12:30h i fins a les 15:00h. Com a representants de l’empresa, hi van assistir:

 • Sonia, responsable dels monitors/es per part de Scolarest (ella no treballa a l’escola sinó que és la responsable de donar les pautes sobre als monitors/es dels menjadors que porta l’empresa)
 • Celia, responsable del menjar (producte) per part de l’empresa (no treballa a l’escola sinó que és la responsable de donar les pautes sobre l’alimentació dels menjadors que porta l’empresa).
 • Montse, encarregada de Scolarest a l’escola

La presentació, amb més informació i fotografies, la podeu consultar a aquest enllaç de la web de l’escola.

En resum, van presentar com treballen, tant pel que fa a l’alimentació com a l’equip de monitors/es. Van indicar que:

 • Al menjador dinen una mitjana de 380 infants, en dos torns: de P3 a 2n en el primer torn i de 3r a 6è en el segon torn.
 • Hi ha 4 persones treballant a la cuina + 18 monitors/es + la Montse (coordinadora del menjador). En podeu veure fotografies a aquest enllaç de la web de l’escola.
 • Els menús es basen en una dieta mediterrània principalment i que segueixen les indicacions de la Generalitat de Catalunya, augmentant el consum de proteïnes vegetals com a segon plat (un dia a la setmana) i amb la incorporació de diferents tipus de peix.
 • L’equip de monitors/es treballen temes d’higiene i convivència, així com el joc lliure i algunes activitats dirigides, però que no són obligatòries, el que significa que l’infant que no hi vol participar pot no fer-ho i continuar jugant pel seu compte.

Preguntes/sol·licituds de les famílies i respostes per part de l’empresa:

 1. Quines són les quantitats que se serveixen? Ho pregunta una família amb fills/es que provenen d’una altra escola i que quan surten a les 16h30 tenen més gana que en l’altra escola).
  Scolarest respon que amb les quantitats segueixen les recomanacions de la Generalitat. En el cas que un infant tingui gana, sempre que s’ho hagi acabat tot (primer i segon plat), pot demanar repetir al monitor/a i que, si queda menjar, se li serveix. Vetllen perquè les repeticions siguin equilibrades, és a dir, que han de menjar de tot i no només repetir de la cosa que els hi agrada si no s’han acabat el que no els hi agrada tant.
 2. Es podrien realitzar activitats extraescolars (pagant una quota extra corresponent) durant el temps de migdia, com per exemple anglès, com fan a altres escoles?
  Scolarest explica que com a empresa no ofereixen aquest servei. No està permès fer això per normativa encara que altres escoles ho facin. El motiu és que al mateix temps s’estaria pagant el servei de menjador i un monitor que se solaparia. És a dir, d’acord amb la normativa es poden realitzar extraescolars sempre que les puguin realitzar tots els infants i que no superin el preu màxim de cost de menjador per dia (actualment es paga el preu màxim permès).
 3. Els infants es podrien rentar les dents després de menjar, com activitat de salut i educativa? Això ho demana més d’una família (pensant amb qui autònomament per edat ja ho puguin fer sols).
  Scolarest indica que no es renten les dents perquè no poden assegurar la correcte higiene en l’emmagatzematge del raspall de dents i tampoc no disposen de l’infraestructura ni recursos que ho podrien facilitar. Si una família ho sol·licita per temes d’ortodòncia ho pot fer, sempre i quan porti la recepta del dentista (certificat mèdic) i que l’infant es faci responsable de les seves pertinences.
 4. Els menús específics per motius d’al·lèrgies alimentàries, religió i altres motius podrien ser més variats i similars al que mengen la resta d’infants? Les famílies sol·liciten que els menús més específics siguin equivalents al que mengen aquell dia els infants que mengen el menú més comú, com també generar més varietat.
  Scolarest indica que està treballant el tema com a empresa i que no és només una demanda d’aquesta escola si no de diverses escoles.
 5. Com vetllen perquè la distribució del menjar sigui equitativa en aquelles classes on els alumnes se serveixen ells mateixos? Una família indica que hi ha casos en què la repartició no és equitativa.
  Scolarest respon que quan això passa s’ha d’informar a la responsable del menjador per treballar-ho. També es proposa que es treballi amb els monitors/es de manera preventiva perquè això no passi.
 6. Com es crea el projecte educatiu que com a empresa desenvolupen en l’espai de migdia?
  Scolarest indica que tenen un projecte educatiu per a totes les escoles i presenten a la Direcció del centre les activitats emmarcades en aquest projecte perquè l’aprovin.
 7. Què s’ha de fer quan una família veu que el seu fill/a ha tingut problemes amb la manera en què el monitor treballa?
  Scolarest respon que si una família observa problemes d’aquest tipus, ho ha de comentar amb la Montse, encarregada del menjador, ja que ella està a l’escola durant la jornada per poder parlar del cas.

Confiem que us pugui ser d’utilitat el resum! Per qualsevol dubte ens podeu escriure al correu menjador.afaaigues@gmail.com. Recordeu que des de la comissió ens encarreguem de fer el seguiment del servei, realitzem propostes de millora i traslladem les inquietuds de les famílies als responsables pertinents.

Per si us és d’interès, en aquest altre enllaç podeu consultar el resum de la presentació del curs passat.

Comissió de Menjador

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *