Dia de la dona i els personatges de ficció

Benvolgudes famílies,

Aquest any hem volgut dedicar el dia de la dona als reptes que ens podem marcar com a famílies a l’hora d’educar als nostres fills i filles promovent la igualtat de gènere. Uns reptes que de ben segur haurien d’incorporar el món del cinema i dibuixos animats infantils on, històricament,els personatges femenins han quedat en segon pla. Us adjuntem uns cartells on hem volgut mostrar-ho.

La representació dels personatges de ficció continua ancorada als estereotips de gènere: els homes, líders i herois; les dones, en l’àmbit familiar o romàntic. Les trames dels personatges femenins acostumen a girar entorn dels seus atributs: la veu, el físic, la bondat, la dolçor,… i basen el seu creixement personal en satisfer les necessitats de l’home. Segons dades del 2022, només un 7% de la ficció infantil supera el Test de Bechdel, que té com a requisit que inclogui almenys dues dones, que parlin entre elles i que el tema de conversa no giri al voltant d’un home.

De tots aquests temes, parlarem a la trobada-sopar d’avui dijous a les 20h, on compartirem també les reflexions que ens heu anat deixant a l’urna lila!

Us hi esperem!
Comissió de gènere

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *